maandag 12 juli 2021

Pinken in de wei

Voor de niet koeienkenners onder u, een pink is een éénjarig rund, ook wel enter genoemd.
Ga ik  het over koeien hebben? Nee.
Wel over jeugd. Na de laatste versoepelingen van de corona regels was het alsof de pinken voor het eerst de wei in mochten.
Als blije dolle wezens begon men weer te klitten, tenslotte mocht weer alles?

De ziekenhuizen werden niet langer gevuld, weer lekker de kroeg in, en we mochten weer dansen bij Janssen. Als we maar 1,5 meter afstand houden en waar het niet kon toch een mondkapje. Ja doei! Lak aan!

De reiswereld zielsgelukkig, we mogen weer naar Spanje, wat dan deels oranje was en deels rood, maar dat laatste vanwege het heerlijke klimaat van een graad of 44.  Geen wolkje aan de lucht, wel vliegtuigstrepen, maar soit.

Het werd gezelliger en gezelliger, men sjoemelde met testen en vaccinatiebewijzen, oh heerlijk, vrijheid!
Natuurlijk is dat heerlijk na maanden van somberen en weinig mogen. Helaas werd het nu weer te veel.
Ergens in Den Haag viel het kwartje dan ook, oeps vakantietijd, en met vertienvoudiging van besmettingen gaat Nederland weer op rood.
Maar de jeugd gaat er niet zo ziek van zijn? Laten we het hopen. Maar ook de niet zieke jeugd is dan wel de oorzaak dat zij niet kunnen feesten op Ibiza, dat de ouderen het weer een seizoen moeten doen zonder "We zijn er bijna". Dat geplande huwelijksreizen weer in het water vallen.

Ik wijs niet de bezwerende vinger naar de jeugd, echter wel richting Den Haag.
Jullie hadden dit toch kunnen voorzien? Jullie weten toch dat vakantietijd er aan zit te komen?
Kom niet aan met eigen verantwoording want jullie vertrouwen ons verder zelden.
Met ons bedoel ik het plebs, had er eens een referendum tegenaan gegooid, hoeveel versoepelingen kunnen we aan? Ik vermoed dat een kleine meerderheid had gezegd van iets minder mag het ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten