dinsdag 24 november 2020

Carbid? Liever niet

Natuurlijk zijn de vuurwerkhandelaren teleurgesteld.  Natuurlijk zijn de knallers dat ook.
Maar veel mensen zijn gewoon blij.  Niet dat een verbod ook maar iets zal schelen...want hee we willen dwars zijn, al was het maar om het dwars zijn.

Het vuurwerkverbod, wat je er van vindt, het is er. Maar dan weer dat eeuwige gepolder, carbidschieten mag dan wel?
Dat raakt kant noch wal. Ja maar, het is traditie! Het is leuk, met een club in het land en knallen maar, de boze geesten verjagen. Kom op lui, het is 2020, die boze geesten lopen gewoon op 2 benen overal ter wereld. Inclusief de mensen die er bezeten door zijn.

Traditie, ja palingtrekken was dat ooit en hoeveel van ons zijn er tegen stierenvechten? Al worden wreedheden tegen dieren meestal niet immaterieel erfgoed genoemd. Ik zou zeggen lees die lijst eens na, je hebt geheid een paar lollige uurtjes.

Carbidschieten, een "traditie" in het oosten van het land. Nu er geen vuurwerk mag, zijn de melkbussen niet aan te slepen. Vreemd, ik zou niet weten waar je tegenwoordig melkbussen kan kopen.
Ook geen behoefte aan tenzij als paraplubak maar dan voorzien van een Bob Ross versiering?

Met z'n allen in het land, wel dat is een te grote groep. Allen klinkt gewoon als meer dan 6?
Nu woon ik in de Randstad,  en grote groep of niet, ik moet er niet aan denken dat men midden in de stad gaat carbidschieten. Alsof je een kind een kanon cadeau gaat doen.
Voorzichtig doen? Ha,ha, ja varkens kunnen vliegen! En dat geloven ze vast wel na een paar liter drank en wat pilletjes.

Voor jullie wat geks gaan doen, denk nog even aan de onschuldige sterretjes in een café en welk leed dat bracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten