vrijdag 15 januari 2021

Pappenschrapper politiek

Pappenschrapper, wellicht kent dat ding beter als flessenlikker?
Een lange steel met een rubberen halve maan vorm om het onderste uit de fles te halen.
Misschien alleen nog in gebruik bij dametjes die advocaat lepelen?

Het is niet alleen de politiek, ook de prikkers. Hee, we kunnen uit een Pfizer-ampul wel 7 prikken halen!
Gezondheidsraad in de vlekken! En nee, dat is geen allergische reactie.Het is gemaakt voor 5 maar er kunnen er 6 uit.

Ja want toen ze injectienaalden moesten bestellen bestelden ze de niet zuinige en wij hebben de niet of wel zo holle en is er een restje en als we dan twee ampullen leeghalen blijft er in elke ampul nog genoeg over om die samen weer een extra prik van te maken.

Ja, maar waarom de niet zuinige bestellen, omdat ze niet wisten welk vaccin er kwam, dus maar bestellen wat op voorraad is? Nu is het dom, of niet dom, of extra dom? Inmiddels zweeft de muziek van de film Cocktail door mijn hoofd.

De lockdown duurt tot zeker 9 februari, op tv roept men op tot het boeken van een reis. ♪ Bermuda, Bahama..♫
De economie? De 3 W's- klinkt als een foute coverband, buigen zich het hoofd erover.
Maar hoelang nog? De guillotine wacht.

Dat klinkt eng! Nog niet zo eng als het voor de gedupeerde ouders was. Wiebes en Wopke gaan er denk wel aan. Wouter kan wellicht de dans ontspringen?

De dans? Een rondedans, een soort zakdoekje leggen als het gaat om wie nu de prikken krijgen.
Vergelijkingen met autoremmen en gordels, het zuurstofmasker in vliegtuigen.

Oh ja vliegtuigen! Dat de Britten zo klaar met ons waren vanwege de Brexit, ze hadden het heus niet hoeven doen, een afscheidscadeautje in de vorm van het Britse mutant. Bos bloemen, zak Engelse drop en opzouten maar. En baie dankie Zuid Afrika voor nog een souvenir.

Een avondklok? Zou het helpen? Als de ouderen uit een tehuis in Surhuisterveen niet meer rond mogen dwalen? 

Natuurlijk, ik chargeer, maar maak me ook zorgen. Overmorgen hebben we vast geen kabinet meer, maar zal het boeien? Nee.  Het is niet zo dat ze dan de volgende dag hun bureau leeghalen, een doos met een cactus, een foto van het gezin en wie weet, nog een pen van de baas meepikken.

Wat wij, het voetvolk, eens moeten doen, gewoon eens luisteren. Ik weet het, is net zo moeilijk als lezen. Het is steeds, we snappen niks van de regels! Is een echtpaar nu 1 mens? Dat gaat dan om wie je eventueel mag uitnodigen. Ja maar is een echtpaar 1 mens? Wat denk je nou zelf???

Dat gaat nog wat worden als we maar 1 mens mogen uitnodigen. Wedden dat men dan voor het gemak 1 huishouden gaat tellen!  Een avondklok? Ik ben tegen, doe maar een burgerwacht.
Ik zie hier steeds een clubje vrouwen al gezellig pratend en het liefst op 1 vierkante meter. Echtparen die 2 aan 2 buiten wandelen en op geen halve meter van elkaar. Het maakt me boos, op deze manier en in dit tempo zit ik volgend jaar gewoon alleen Kerst te vieren. Hoe positief minister bloemenschoenen het ook brengt. Wel met de eeuwige aanvulling "als het meezit."

Sorry Trivago, ik boek beter nog geen reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten