zaterdag 12 november 2016

Museumstukken

En maar klagen en jammeren, die winkeliers.
Dan kunnen ze nu helemaal gelukkig zijn, als er in het nieuws een item voorbij komt dat je als winkelier zegt dat de 65-plussers eigenlijk een verschrikking zijn voor het winkellandschap.

De gemiddelde bejaarde heeft toch minstens een leuk spaarcentje, en een vermogen in de vorm van een huis?
Maar ze hebben niks meer nodig, ze geven niks uit, dus winkeliers richt je op een jongere doelgroep!
Die ouwetjes hangen maar wat rond, je hebt er werkelijks niks aan.

Natuurlijk volgt er dan even later een nuance, de ouwetjes zijn eigenlijk al de groep vanaf 45.
Het blijft behelpen met de winkelbranche.

Misschien dat de beste man, onder welke steen hij ook vandaan is gekropen, vergeet dat de jeugd graag winkelt via de computer. Mijn enige commentaar richting televisie was "lompe sukkel".

Uitzonderingen bevestigen de regel, er kwam ook een winkelier in beeld die wel  over de ware handelsgeest en service beschikt.  Komen ze niet naar mij? Dan ga ik ze gewoon ophalen en maken we er een winkelbeleving van. Ruimere pashokjes, koffie en gebak.  Geen jonge frisse meiskes die de halve dag muziek op disco sterkte wensen, of met een bakkes vol kauwgom staan.

Werkelijk, hoe kan je zo je eigen glazen ingooien? Verwachten dat je zomaar een hele groep kan wegzetten van oh daar hebben we niks aan, te oud te stoffig. Stinkend rijk met hun AOW.

Maar wie weet als al die AOW-ers van straks een jaar of 65 nog langer moeten wachten, ik zou zeggen, solliciteer bij die winkelier. De thuishulp die je niet genoeg komt wassen, de vegen komen je wel in het gezicht. Aangezien ouderen krimpen, ook handig rond de kerst kunnen ze eerst weken zwartwerken als rollatorpieten en vervolgens het elfje uit gaan hangen ,als die bolle met die baard dan aan komt vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten