woensdag 2 juli 2014

Wij houden van Orahanje....

Terwijl een groot deel van Nederland in de ban is van hun beschilderde helden en we allemaal toch zo trots zijn... horen we maar weinig wat er echt toe doet.
Er echt toe doet? Maar voetbal is toch geweldig?
Tuurlijk! Jammer dat Van Gaal niet onze minister president is!

Sarcastisch? Welnee, we hangen de vlaggetjes uit en nemen er nog maar eentje, op ons fijne landje.
Terwijl de leeuw brult kronkelen elders de adders door het gras. Komen samen in de Haagse slangenkuil, om eens te kijken wie men nu eens een ferme beet kan toebrengen.

Jetta Klijnsma, met een vrolijke snuit en een "fijn hè" houding deelt ons mede dat het zo goed is dat iedereen kan meedoen. Nee, niet meer een sociale werkplaats, nee, een heuse baan! Een gemaakte baan, want zij kan dat, banen maken!
Ruim baan voor Jetta dan maar, kan ze al die werkelozen vast ook wel helpen.

Dan moet de gemeente er voor gaan zorgen. Die moeten bedrijven dwingen, en mensen die eerder een beschutte werkomgeving hadden nu de grote boze buitenwereld insturen.
En misschien zullen er enkelen blij mee zijn. De potentiële werknemers dan, de werkgevers, daar twijfel ik nog aan.
Het zwaard van Damocles hangt hen boven het hoofd, want er komt een quotum. Gij zult en gij moet mensen met een beperking in dienst nemen.

De werkgever kan dan 20% van de kosten verhalen op een overheid en wellicht nog een no-risk polis afsluiten. Maar dan heb je heus een echte baan! Ze rollen vast de rode loper voor je uit.

Als het niet zo triest was zou ik nu sniklachend eindigen met "En ze leefden nog lang en gelukkig!"
Maar laat ik het samenvatten als de zoveelste ordinaire bezuinigingsmaatregel..
Dat participeren en re-integreren is gewoon fileren en lukt het je niet? Dan ook geen cent meer om boter op je brood te smeren.

De hedendaagse boterberg stapelt zich op, op Haagse kopstukken.
Maar wat boeit het, we hebben onze leeuw.


1 opmerking: